VI HAR TILLVERKAT GOTT GODIS SEDAN 1953

ETT FÖRETAG MED EN GOD HISTORIA

Tipe är ett företag med lång erfarenhet i konfektyrbranschen. Företaget grundades redan 1953 av Hertha Tidlund och Rune Pettersson. De bådas efternamn, Tidlund och Pettersson, gav upphov till namnet Tipe.
I företagets begynning låg fabriken på Björnsonsgatan i Blackeberg strax utanför Stockholm, numera håller vi till i Arninge, Täby. Företaget har sedan starten arbetat med tillverkning av konfektyr. I början producerades endast tuggummin, såsom ett Riffliknande samt ett Salta tugg. 1980 var ett händelserikt år då företaget köptes av Leif Håkansson och det började tillverkas karameller såsom fruktmix, cola, tjong och bruskarameller. I mitten av 80-talet flyttades fabriken från Blackeberg till Veddesta i Järfälla, detta som ett led i att företagets sortiment nu utökats med kolor, Tipe hade fått äran att ärva ett småländskt recept på kolor från en mindre kolatillverkare från Vaggeryd i Småland, och nya maskiner skulle komma.

PROFILGODIS SEDAN 1992

Nu började även de flesta av familjemedlemmarna i familjen Håkansson jobba inom företaget. Kort efter införandet av kolor i sortimentet kom en order från Fuji som ville ha karameller med sin logotype på. Självklart resulterade det i en succé som innebar att fler och fler företag ville ha eget papper med logotyp på karamellerna. Sortimentet har sedan växt med åren för att i dagsläget innehålla allt från karameller till energybars. Efter några år började vi att arbeta med ett antal presentreklamföretag och beslutet togs då att vi endast skulle jobba med dessa och ej direkt på slutkund. Varför ha två säljare när man kan ha ett hundratal? Sedan denna dag så lägger vi vår energi mot att bearbeta återförsäljare. Vad som utmärker oss är givetvis vårt goda godis men även våra snabba leveranser, vår höga tillgänglighet samt vår goda service. Dessa grundstenar i vår verksamhet möjliggörs tack vare att vi har vår egen tillverkning och ett eget tryckeri för att framställa karamellpapper. Åren i branschen har gjort att vi har en gedigen erfarenhet samt ett stort kontaktnät med ovärderliga kontakter. Givetvis är även alla våra leverantörer en viktig del i vår framgångssaga. Vår målsättning är att vara er totalleverantör av godis dvs, vi tar oss gärna an er förfrågan vilket godis det än gäller! Tipe har sedan starten varit, och kommer med all säkerhet alltid att vara ett familjeföretag, från familjen Pettersson till familjen Håkansson.

PROFILGODIS DIREKT IFRÅN KARAMELLFABRIKEN

Tipe tillverkar samt säljer profilgodis till företag. Karameller och kolor tillverkas i vår fabrik i Täby. Där förädlar vi och packar även en hel del annat godis. Vi på Tipe har valt att koncentrera vår försäljning mot återförsäljare av profilreklam. Det innebär att vi aldrig aktivt går ut och marknadsför oss mot slutkunder.

KONTAKT

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

+46 (0)8 795 80 11

BESÖK OSS

Linjalvägen 10B
187 66, Täby

© Tipe Produkter AB